MitID erstatter NemID – også for virksomheder

Frem til den 31. oktober 2022 vil din virksomheds adgang til net- og mobilbank i PFA Bank blive ændret fra NemID til MitID. Derfor skal alle virksomhedens brugere skifte til MitID. Efter den 31. oktober 2022 er det ikke længere muligt at logge på med NemID.

Det skal din virksomhed tage stilling til

  • Hvis du benytter dit private NemID i dag, vil du også kunne benytte dit privat MitID i fremtiden. 
  • Hvis brugerne til netbanken benytter sig af NemID Erhverv til Bank i dag, vil du kunne vælge mellem at bruge dit private MitID eller oprette en MitID Erhvervsbank bruger.
  • Din virksomhed skal tage stilling til, om du skal oprette en ny MitID Erhvervsbank bruger eller anvende dit private MitID til at logge på net- og mobilbanken. 
  • Husk at undersøge om din virksomhed har en firmapolitik for genbrug af privat MitID. Hvis det besluttes af virksomheden at der skal oprettes MitID Erhvervsbank og der ikke må benyttes privat MitID til login, vil dette gøre sig gældende for alle virksomhedens brugere.

Praktisk information

  • Uanset hvilken MitID-løsning din virksomhed vælger til sine brugere, ændrer det ikke på brugerens anvendelse af virksomhedens netbanksaftale.
  • Det er lige så enkelt og sikkert at benytte dit private MitID til at logge på net- og mobilbanken, som det nuværende NemID.
  • Efter skiftet skal du som bruger anvende din valgte MitID-metode hver gang, du bruger net- og mobilbank samt godkender transaktioner. Vær opmærksom på, at du til forskel fra NemID-appen ikke længere modtager notifikationer, men selv skal åbne appen, når du skal godkende. 

Sådan skifter du som bruger

  • Hvis du i dag bruger NemID til at logge på din virksomheds net- eller mobilbank, så skal du ikke gøre noget, før du modtager besked i netbanken, om at det er din tur til at skifte til MitID
  • Du skal have et privat MitID, inden du kan gennemføre skiftet fra NemID til MitID på erhverv
  • Hvis du er skiftet til et privat MitID, kan du som bruger opleve, at din adgang til virksomhedens netbank allerede er ændret automatisk

Guide til dig, der i dag bruger dit private NemID til at logge på virksomhedens netbank

Når du logger på din netbank, og det er din tur til at få MitID, skal du igennem nedenstående trin, før du er klar til at bruge MitID.

Sådan gør du:
1. Acceptér vilkår
2. Vælg, at du vil genbruge dit personlige NemID
3. Åbn MitID og indtast dit CPR-nummer
4. Acceptér og afslut
5. Nu er du klar til at logge på net- og mobilbanken med dit personlige MitID

Efter skiftet til MitID skal du anvende dit private MitID hver gang, at net- og  mobilbanken skal tilgås og ved godkendelse af transaktioner.

Vær opmærksom på, at du til forskel fra NemID appen ikke længere modtager notifikationer, men selv skal åbne appen, når du skal godkende.
Hvis du er skiftet til et privat MitID, kan du som bruger opleve, at din adgang til virksomhedens netbank allerede er ændret automatisk.


Guide til dig, der i dag bruger NemID erhverv til at logge på virksomhedens netbank

Når du logger på din net- og mobilbank, og det er din tur til at få MitID, skal du igennem en række trin, før du er klar til at bruge MitID.

Sådan gør du:
1. Acceptér vilkår
2. Vælg, om du vil bruge dit private MitID eller oprette et nyt MitID Erhvervsbank
3. Har du valgt at bruge dit private MitID, så se guiden ovenfor. Har du valgt at oprette MitID Erhvervsbank, så fortsæt til næste step
4. Godkend vilkår og betingelser for oprettelsen
5. Indtast kontaktinformationer
6. Opret nyt bruger-ID, der skal anvendes hver gang, du skal bruge MitID Erhvervsbank
7. Vælg MitID appen eller MitID kodeviser som identifikationsmiddel
8. Aktivér MitID Erhvervsbank

Efter skiftet til MitID skal du anvende din nye MitID Erhvervsbruger hver gang, at net- og mobilbanken skal tilgås og ved godkendelse af transaktioner.

FAQ

Hvad koster det at anvende MitID Erhvervsbank?

Anvendelse af MitID Erhvervsbank er gratis.

Jeg bruger NemID Erhverv til Bank i dag med nøglekort. Kan jeg fortsætte med nøglekortet?

Nej, nøglekort kan ikke anvendes mere. Du skal bruge MitID appen eller bestille en kodeviser. Den kan bestilles, når du gennemfører skiftet.

Jeg har valgt MitID erhvervsbank. Kan det anvendes på samme app som et privat MitID?

Ja, det kan det godt. Du kan have op til 3 bruger-id’er på appen. Dog vil det ikke være muligt at anvende faceID/biometri, så du skal indtaste din kode hver gang.

Jeg har bestilt en kodeviser til MitID Erhvervsbank, men den er ikke kommet – hvad gør jeg?

Det tager op til 14 dage for en kodeviser, før den kommer frem.

Netbanken forlanger, at jeg logger på med MitID, men jeg har ikke fået besked i virksomhedens netbank – hvorfor?

Mange brugere vil opleve, at skiftet fra NemID til MitID sker helt automatisk, uden der skal gøres noget.

Hvad kan MitID Erhvervsbank anvendes til?

MitID Erhvervsbank kan anvendes til net- og mobilbanken for virksomheden. Den har ingen indflydelse eller relation til det personlige MitID.

Hvis virksomheden har ansat en ny medarbejder, der skal have oprettet en MitID-løsning?

Brugeren skal oprettes i banken. Herefter skal det aftales mellem virksomheden og brugeren, hvilken MitID-løsning der skal anvendes. Afhængigt af dette valg igangsætter banken en proces.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, så er du altid velkommen til at ringe til os.